0

Menu

Bossen en regenwouden

Een kwart van Uganda bestaat uit bos en regenwouden

Bijna een kwart van de Ugandese oppervlakte is bedekt met bossen en ongeveer 5% van de totale oppervlakte bestaat uit tropisch regenwoud. Ieder bos en regenwoud staat bekend om de rijke flora en fauna. Lees meer over de verschillende bossen en regenwouden in Uganda.

Bwindi Impenetrable Forest

Bwindi betekent letterlijk ondoordringbaar en het gelijknamige woud ligt in het zuidwesten van Uganda. De grootste toeristentrekker in het gelijknamige park is de groep berggorilla’s die je van dichtbij kunt bekijken met de Gorilla Trekking. Meer dan de helft van deze gorillasoort woont in ‘Bwindi’, zoals het park door de lokale bevolking wordt genoemd. Het woud staat verder bekend als het park met de meeste boomsoorten op het Afrikaanse continent. Naast de gorilla’s leven er veel andere apensoorten in het park, net als luipaarden en olifanten.

 

Kibale Forest

Kibale is een regenwoud in het westen van Uganda. Het gelijknamige nationale park wordt bewoond door een groot aantal zeldzame primaten, waarvan de chimpansee de bekendste is. De vochtige ondergrond is perfect voor de vele varkensachtigen die in de bodem van het regenwoud wroeten. De olifantenpopulatie reist tussen Kibale en Queen Elizabeth National Park. Ook worden er af en toe leeuwen gespot.

Budongo Forest

Ten noordwesten van de hoofdstad Kampala ligt Budongo Forest. Het bos grenst aan Murchison Falls National Park en wordt in het westen begrensd door het Albertmeer. De favoriete activiteit van toeristen in Budongo is een Chimpansee Tracking waarbij je op zoek gaat naar deze zeldzame primatensoort.

Met deze reizen ontdek je de bossen en regenwouden van Uganda

Boek vandaag nog

Onze partners