0

Menu

Queen Elizabeth National Park

Het bekendste nationale park van Uganda

Queen Elizabeth National Park is het bekendste en het meestbezochte nationale park van Uganda. Het park is in 1952 opgericht en is met 1.978 km² ongeveer twee keer zo groot als de Veluwe, dit maakt Queen Elizabeth het op een na grootste park van het land.

In het nationale park vind je meer dan 90 soorten zoogdieren en 600 vogelsoorten. Doordat verschillende landschappen elkaar binnen het nationale park afwisselen, kom je op verschillende plekken ook andere soorten tegen. Tijdens een boot- of jeepsafaritocht langs de savanne kan je bijvoorbeeld de Big Five tegenkomen. Je verkent tijdens onze 14-daagse reis vooral het noordelijke deel van het park tijdens een game drive waarbij je de kans hebt om vier van de Big Five tegen te komen, namelijk leeuwen, buffels, luipaarden en olifanten.

Een interessante extra optie is een bezoek aan de Kyambura Kloof. Onder begeleiding van een gids loop je door de 16 kilometer lange kloof en kun je zomaar oog-in-oog komen te staan met een luierende chimpansee op de grond of hoor je de kenmerkende roep om te communiceren met zijn soortgenoten. Daarnaast is deze kloof de enige plaats in het land waar je flamingo’s tegen het lijf kunt lopen. Tijdens onze 21-daagse reis breng je zelfs twee dagen door in het Queen Elizabeth National Park en verken je op de tweede dag het zuidelijk deel. Tijdens de game drive door het Isashagebied heb je een grote kans om de tree climbing lions tegen te komen. Omdat de koele plekken schaars zijn, zoeken deze leeuwen de schaduw op door overdag in de bomen te klimmen. Andere activiteiten die je in het park kunt doen zijn een boottocht door het Kazinga kanaal, een heteluchtballonsafari en een jeeptocht langs de Katwe krater.

Benieuwd welke nationale parken je nog meer in Uganda vindt? Bekijk ons overzicht.

Queen Elizabeth National Park in beelden

Met deze reizen ga je naar Queen Elizabeth National Park

Boek vandaag nog

Onze partners