0

Menu

Ontdek de wilde kant van Uganda

Uganda is een land met vele gezichten. Tijdens deze 14-daagse safari zul je de mogelijkheid krijgen om veel van het veelzijdige Uganda te ontdekken.

Uganda Wildlife Safari

14-daagse safari

Deze 14-daagse safari neemt je mee naar de wilde kant van Uganda en geeft je de kans om alle bezienswaardigheden te zien waar dit land bekend om staat. Je eerste stop brengt je naar het Murchison Falls National Park (MFNP), het grootste en populairste park in Uganda. Het park zit vol met dieren in het wild en beschikt over de beroemde Murchison Falls. Deze waterval is maar liefst 43 meter hoog en het water stort hier zo neer in de beboste savanne.

Het volgende op je safari-avontuur is het Kibale National Park (KNP), de thuisbasis van ongeveer 1.500 chimpansees en de beste gelegenheid om chimpanseegroepen van dichtbij te aanschouwen. Naast de chimpansees, beschikt het Kibale-bos ook over een uitgebreid netwerk van wandelpaden met meer dan 320 tropische vogelsoorten om te observeren.

De volgende stop is het Queen Elizabeth National Park (QENP), met spectaculaire mogelijkheden om wild te bekijken en bijzondere natuurverschijnselen zoals het Kazinga-kanaal, de thuisbasis van nijlpaarden, buffels en olifanten. Het hoogtepunt van je safari neemt je mee naar het beroemde oude bos van het Bwindi Impenetrable National Park (BINP), een Unesco-werelderfgoed en de thuisbasis van ’s werelds grootste populatie berggorilla’s. Van de 780 gorilla’s in de wereld leeft meer dan de helft in de Mgahinga Gorilla en Bwindi Impenetrable National Parks in Uganda.

Meer informatie

Verblijf in deze accommodaties

Dag 1-2

Lake Victoria Serena Hotel

Je verblijft de eerste nacht in het luxe Lake Victoria Serena Hotel, inclusief golfbaan en spa.

 

Meer informatie

Dag 2-4

Paraa Safari Lodge

Je verblijft twee nachten in de Paraa Safari Lodge, een luxe lodge gelegen in Murchison Falls National Park.

Meer informatie

Dag 4-6

Ndali Lodge

Je verblijft twee nachten in Ndali Lodge, gerund door een familie. Het heeft een prachtige locatie hoog aan de rand van het Nyinambuga-meer en biedt een panoramisch uitzicht.

Meer informatie

Dag 6-8

Elephant Plains

Je verblijft twee nachten in Elephant Plains, een gloednieuwe luxe lodge gelegen op het meest spectaculaire uitkijkpunt in het hele Queen Elizabeth National Park.

Meer informatie

Dag 8-10

Bwindi Lodge

Je verblijft twee nachten in Bwindi Lodge, verscholen in de heuveltoppen van Bwindi Impenetrable Forest.

Meer informatie

Dag 10-12

Mount Gahinga Lodge

Je verblijft twee nachten in Mount Gahinga Lodge. Deze lodge ligt aan de voet van Mgahinga, een van de vulkanen waarop zich gorilla’s bevinden.

Meer informatie

Dag 12-13

Mihingo Lodge

Je verblijft één nacht in Mihingo Lodge, een kleinschalige luxe lodge vlakbij het Lake Mburo National Park.

Meer informatie

Dag 13-14
De golfbaan van Lake Victoria Serena Golf Resort & Spa

Lake Victoria Serena Hotel

De laatste nacht kun je in luxe nog even genieten van het Lake Victoria Serena Hotel, inclusief golfbaan en spa.

Meer informatie

De Grote Vijf van Afrika

Dag 1 - Aankomst in Entebbe

Lake Victoria Serena Golf Resort & Spa ⋆⋆⋆⋆⋆

De eerste dag staat in het teken van de aankomst in het prachtige Uganda. Middels het vliegtuig kom je aan op Entebbe International Airport. Bij aankomst staat de transfer naar het eerste hotel al voor je klaar. Eenmaal aangekomen in de accommodatie kun je even rustig bijkomen van de reis of direct de stad Entebbe verder ontdekken. Een mogelijkheid is om de Ngamba Island Chimpansee Sanctuary te bezoeken. Ook kun je een wandeling maken door de Entebbe Botanische tuinen of een balletje slaan op de Lake Victoria Golf Course. Wie direct meer te weten wilt komen over het diverse wildlife in Uganda, die kan terecht bij het Uganda Wildlife Education Centre waar je wordt ondergedompeld in kennis over de diverse diersoorten in het land.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary (€ 73,- p.p.)
 • Entebbe Botanische Tuinen (€ 1,- p.p.)
 • Golfen bij Lake Victoria Serena Hotel & Golf Course (€ 39,- p.p.)
 • Uganda Wildlife Education Centre (€ 13,- p.p.)

Dag 2 - Entebbe naar Murchison Falls National Park

Paraa Safari Lodge ⋆⋆⋆⋆⋆

Op dag twee is het tijd om af te reizen naar Murchison Falls National Park. Hier vind je het grootste beschermde gebied van Uganda. De naam van het park komt voort uit de beroemde waterval: de Murchison Falls. Deze waterval staat bekend om de meest krachtigste waterval ter wereld met een hoeveelheid water van ongeveer 300 kubieke meter per seconde. Vanaf een hoogte van 43 meter stort het water zo naar beneden. Een must see tijdens een bezoek aan Uganda.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Boot cruise naar de waterval (€ 26,- p.p.)
 • Hike naar de top van de waterval (€ 13,- p.p.)
 • Boot cruise naar de Nijl Delta (€ 26,- p.p.)
 • Luchtballon safari (€ 349,- p.p.)
 • Chimpansee trekking in Budongo Forest (€ 74,- p.p.)
 • Ziwa Rhino Sanctuary (€ 52,- p.p.)

Dag 3 - Murchison Falls National Park

Paraa Safari Lodge ⋆⋆⋆⋆⋆

Op dag drie zijn er verschillende mogelijkheden om het Murchison Falls National Park verder te ontdekken. Zo kun je per boot een cruise maken naar de watervallen of een cruise over de Nijl. Je kunt er ook voor kiezen om op de sportieve tour te gaan en een hike te maken naar de top van de waterval. Wanneer je de waterval echt van grote hoogte wilt bekijken dan is een luchtballon safari een uitgelezen kans om Uganda vanuit de lucht te aanschouwen. Als je liever het wildlife wilt ervaren kan je erop uit gaan met een chimpansee trekking safari om deze dieren in het wild te zien in de Budongo Forest. Ook is het bezoeken van de neushoorn sanctuary een optie om dag drie compleet te maken.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Boot cruise naar de waterval (€ 26,- p.p.)
 • Hike naar de top van de waterval (€ 13,- p.p.)
 • Boot cruise naar de Nijl Delta (€ 26,- p.p.)
 • Luchtballon safari (€ 349,- p.p.)
 • Chimpansee trekking in Budongo Forest (€ 74,- p.p.)
 • Ziwa Rhino Sanctuary (€ 52,- p.p.)

Dag 4 - Murchison Falls National Park naar Kibale National Park

Ndali Lodge ⋆⋆⋆⋆⋆

De reis wordt vervolgd naar Kibale National Park in het westen van Uganda. Het park is 766 vierkante kilometer groot en bestaat voornamelijk uit laagland en bergbossen. Daarnaast leven in Kibale National Park de grootste concentratie chimpansees in Afrika. Tijdens een safari zul je deze primaten dan ook zeker tegenkomen. Ook kun je hier 12 andere soorten primaten tegenkomen zoals de rode colobos-aap, de blauwe aap en de zeldzame L’Hoest aap. Je hebt ook de kans om de logge maar stille bosolifanten te zien, evenals buffels langs de hoofdpaden. Bovendien wordt Kibale National Park ook gezien als vogel-paradijs. Hier vind je maar liefst meer dan 320 verschillende vogelsoorten.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Chimpansee habituatie ervaring (€ 218,- p.p.)
 • Hike naar het krater meer (€ 26,- p.p.)
 • Bigodi Wetlands Sanctuary (€ 26,- p.p.)

Dag 5 - Kibale National Park

Ndali Lodge ⋆⋆⋆⋆⋆

Vandaag breng je een bezoek aan Kibale National Park waarbij je op een chimpansee trekking safari zult gaan om de chimpansees in het echt te bewonderen. De kans dat je de chimps tegen zult komen is erg groot aangezien in Kibale National Park de grootste concentratie chimpansees leeft. Ook kun je tijdens deze trekking de L’Hoest aap en de rode colobus aap tegenkomen.

De Grote Vijf van Afrika

Day 6 - Kibale National Park naar Queen Elizabeth National Park

Elephant Plains Lodge ⋆⋆⋆⋆⋆

Vandaag reis je verder naar het zuidwesten van Uganda. Hier ligt het Queen Elizabeth National Park met een oppervlakte van maar liefst 1978 vierkante kilometer. Het park biedt een divers ecosysteem, van de met kraters bezaaide landschappen tot de wetlands en verder naar de glooiende savannes. De regio rond het park staat ook bekend om zijn vulkanische kenmerken, zoals vulkanische kegels en kratermeren die eeuwenlang door lokale dorpen gebruikt werden om zout te winnen. Een andere belangrijke attractie van het park is de Kyambura-kloof, ook bekend als de Vallei van de Apen, gelegen in de noordwestelijke sector van het park. De kloof is ongeveer 1 km breed op het breedste punt en slechts ongeveer 100 meter diep en is de thuisbasis van enkele tientallen chimpansees. Ook niet te missen tijdens een bezoek aan het park is een boottocht op het beroemde Kazinga Channel en bekend staat om zijn grote populaties nijlpaarden, krokodillen en olifanten, gecombineerd met een buitengewone verscheidenheid aan tropische vogelsoorten. Wanneer je kiest voor een gamedrive in het zuidelijke gedeelte van het park, kun je deelnemen aan een zoektocht naar de beroemde boomklimmende leeuwen die je slechts op twee plekken ter wereld kunt vinden.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Boot cruise Kazinga kanaal (€ 26,- p.p.)
 • Chimpansee trekking Kyambura kloof (€ 43,- p.p.)
 • Luchtballon safari (€ 348,- p.p.)
 • Katwe krater drive (€ 26,- p.p.)

Day 7 - Queen Elizabeth National Park

Elephant Plains Lodge ⋆⋆⋆⋆⋆

Vandaag de dag staat de keuze vrij om een activiteit te ondernemen in Queen Elizabeth National Park. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een bootcruise te ondernemen op Kazinga Kanaal. Ook kun je kiezen om de chimpansee groepen op te zoeken in de Kyambura kloof. Een aanrader is ook zeker een bezoek aan de kraters van de omgeving tijdens de Katwe Crater Drive. Wil je het Queen Elizabeth National Park vanaf grote hoogte bekijken? Boek dan een heteluchtballonsafari waarbij je een uniek uitzicht hebt op de natuur en de gouden savannes van het park. Vooraan staat dat er in de omgeving een opmerkelijke diversiteit aan dieren in het wild leeft, dit maakt het dan ook de ideale locatie voor diverse uitstapjes.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Boot cruise Kazinga kanaal (€ 26,- p.p.)
 • Chimpansee trekking Kyambura kloof (€ 43,- p.p.)
 • Luchtballon safari (€ 348,- p.p.)
 • Katwe krater drive (€ 26,- p.p.)

Day 8 - Queen Elizabeth National Park naar Bwindi Impenetrable National Park

Vulcanoes Bwindi Lodge ⋆⋆⋆⋆⋆

Op dag 8 reis je door naar Bwindi Impenetrable National Park. Kies ervoor om uit te rusten bij het nieuwe verblijf of ga direct de omgeving verkennen. Het Nationale Park heeft een oppervlakte van 321 vierkante kilometer. Ook staat het park op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Dit heeft met name te maken doordat de grootste populatie berggorilla’s hier leeft. Hier kun je dan ook de unieke habituatie van gorilla’s bijwonen. Tijdens deze bijzondere excursie zul je meegaan met de onderzoekers en zul je in een klein groepje een tijd met de gorilla’s door te brengen. Dit is een intieme excursie die je reis naar Uganda compleet zal maken. Bwindi staat ook bekend als het paradijs van Birder, met veel bospaden en meer dan 350 geregistreerde tropische vogelsoorten. Ook kun je de cultuur in het Bwindi Impenetrable National Park beter leren kennen tijdens de Batwa Cultural Trail. Hier leer je alles over de geschiedenis van de lokale bevolking. Bovendien zijn er verschillende soorten paden die je de omgeving laten zien zoals de Bwindi Forest Trails die je leidt langs de vele spectaculaire uitzichten.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Gorilla habituatie ervaring (€ 1300,- p.p.)
 • Batwa Cultural Trail (€ 70,- p.p.)
 • Bwindi Forest Trail (€ 35,- p.p.)

Day 9 - Bwindi Impenetrable National Park

Vulcanoes Bwindi Lodge ⋆⋆⋆⋆⋆

Vandaag staat de beroemde gorilla trekking op de planning en zul je kennis maken met Uganda’s meest zeldzame diersoort. Berggorilla’s behoren tot een bedreigde diersoort, maar in Bwindi National Park doen ze er alles aan om deze dieren te beschermen doordat ze 24 uur per dag in de gaten worden gehouden. Dit heeft ook als voordeel dat de ranger precies kunnen zien waar de dieren verblijven op het moment dat je deelneemt aan de gorilla trekking safari. Als je ze eenmaal hebt gevonden zul je je verbazen over de rust en vrede die de gorilla’s uitstralen. Een absoluut hoogtepunt van je reis naar Uganda!

Day 10 - Bwindi Impenetrable National Park naar Mgahinga Gorilla National Park

Mount Gahinga Lodge ⋆⋆⋆⋆⋆

Dag 10 staat in het teken van het het afreizen naar het kleinste National Park van Uganda: Mgahinga Gorilla National Park. Het park ligt in het zuidwesten van het land op de grens met Rwanda. Het park is opgericht om de beroemde berggorilla’s te beschermen. Daarnaast is het park de thuisbasis van de bedreigde en zeldzame gouden apen, die alleen in deze regio te vinden zijn. Ook kun je het park bezoeken voor een culturele ervaring van de Batwa-pygmeeën, een lokale volk. Thrillseekers kunnen de vulkanen beklimmen in de omgeving, dit geeft ook direct een prachtig uitzicht. Je kunt een opwindende klim maken van een van de drie Virunga-vulkanen die zich in of over de grens met Uganda bevinden:

Mount Gahinga: Met 3.474 meter is de Gahinga de kleinste van de drie en ook de gemakkelijkste en snelste om te beklimmen. De berg Gahinga had ooit een kratermeer, dat in de loop van de tijd in een weelderig moeras veranderde.

Mount Sabinyo: Op 3.669 meter kan de Sabinyo veeleisend en soms moeilijk zijn, dus je moet fit zijn voor een goede lange klimsessie. De klim kan 7 tot 8 uur duren.

Mount Muhabura: Met 4.127 meter is dit de op een na hoogste van de vulkanen en vertegenwoordigt het het grensgebied tussen Rwanda en Oeganda. Het biedt een fantastisch uitzicht op ten minste 5 van de vulkanen in het gebied, en de klim zelf wordt als veeleisend beschouwd en kan een dag duren om te bereiken.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Gorilla trekking (€ 610,- p.p.)
 • Batwa Cultural Trail (€ 70,- p.p.)
 • Volkanen trekking (€ 70,- p.p.)

Day 11 - Mgahinga Gorilla National Park

Mount Gahinga Lodge ⋆⋆⋆⋆⋆

Op dag 11 heb je een volledige dag in de omgeving van Mgahinga Gorilla National Park. Je gaat vandaag op de golden monkey trekking op zoek naar de gouden meerkat. Daarnaast is er tijd voor een van de andere activiteiten zoals het opzoeken van een uitdaging tijdens een klim van één van de vulkanen.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Gorilla trekking (€ 610,- p.p.)
 • Batwa Cultural Trail (€ 70,- p.p.)
 • Volkanen trekking (€ 70,- p.p.)

Day 12 - Mgahinga Gorilla National Park naar Lake Mburo National Park

Mihingo Lodge ⋆⋆⋆⋆⋆

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van de berggorilla’s en het tropische woud van Bwindi. Lake Mburo National Park is het kleinste savanne-achtige park in Uganda en wordt ook als het meest gezinsvriendelijk beschouwd omdat het geen grote gevaarlijke dieren heeft, waardoor wandel-, paard- en fietstochten mogelijk zijn. Met een landschap dat bestaat uit acaciabossen en savanne, is Lake Mburo National Park het enige park met zowel eland- als impala-antilopen en deelt het de Burchell’s zebra met het Kidepo Valley National Park. De Uganda Wildlife Authority (UWA) verplaatste ook Rothschild-giraffen uit het Murchison Falls National Park om grotere diersoorten aan te vullen, zoals buffels, krokodillen en nijlpaarden, die vooral rond het centrale meer worden gezien. Daarnaast herbergt het park ook meer dan 300 vogelsoorten, waaronder de zeldzame schoenbekooievaar. Je gaat vandaag mee op een gamedrive door het park en daarnaast heb je ook de tijd om een andere activiteit te ondernemen. Zo kun je kiezen om de flora en fauna te aanschouwen tijdens een boottocht op Lake Mburo. Tijdens deze tocht kun je nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten tegenkomen. Je kunt de natuur ook verder ontdekken tijdens een natuurwandeling met een ranger. Of wat dacht je van een tocht door het park op een mountainbike?

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Boot cruise op Lake Mburo (€ 26,- p.p.)
 • Nature walk (€ 26,- p.p.)
 • Mountain biking (€ 26,- p.p.)

Day 13 - Lake Mburo National Park naar Entebbe

Lake Victoria Serena Golf Resort & Spa ⋆⋆⋆⋆⋆

Geniet ’s ochtends van nog een gamedrive. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van het Lake Mburo National Park en terug te keren naar Entebbe. Als de tijd het toestaat in Entebbe kun je nog een activiteit ondernemen waar je op de eerste dag niet aan toe bent gekomen. Een mogelijkheid is om de Ngamba Island Chimpansee Sanctuary te bezoeken. Ook kun je een wandeling maken door de Entebbe Botanische tuinen of om te gaan golfen op de Lake Victoria Golf Course. Wie op de valreep nog wat kennis wilt opdoen over de wildlife in Uganda, die kan terecht bij het Uganda Wildlife Education Centre waar je wordt ondergedompeld in kennis over de diverse diersoorten in het land. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om bij te komen van de hele reis in de accommodatie voordat je reis naar huis zich vervolgd.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary (€ 73,- p.p.)
 • Entebbe Botanische Tuinen (€ 1,- p.p.)
 • Golfen bij Lake Victoria Serena Hotel & Golf Course (€ 39,- p.p.)
 • Uganda Wildlife Education Centre (€ 13,- p.p.)

Day 14 - Vertrek vanuit Entebbe

Op dag 14 vertrek je vanaf de laatste accommodatie met een transfer naar Entebbe International Airport. Na een prachtige reis vol met natuur, cultuur, bijzondere momenten en mooie herinneringen is het tijd om terug naar huis die gaan. Met een koffer vol souvenirs en een gedachten vol herinneringen is dit een reis die je niet snel zult vergeten.

Inclusief

 • Gorilla trekking safari
 • Chimpansee trekking safari
 • Golden monkey trekking safari
 • Diverse safari's in Nationale parken inclusief de vergunningen
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Transfers met 4x4 safari voertuig
 • Engels sprekende gidsen
 • Verblijf in 5-sterren accommodaties
 • Twee overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Twee overnachting op basis van halfpension of volpension
 • Tien overnachtingen op basis van volpension

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Kijk voor optionele activiteiten die zijn bij te boeken in het dag tot dag programma

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van de tour operators van Beleef Uganda

Ga op safari naar De Parel van Afrika

Boek vandaag nog

Bekijk onze verschillende reizen door Uganda: van een 9-daagse reis met een bezoek aan de primaten tot een reis van 3 weken door het hele land. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag nu je reis aan

14 dagen, prijs op aanvraag

Meer informatie

Onze partners