0

Menu

Steden in Uganda

Kampala en Entebbe

KAMPALA

De hoofdstad van Uganda heeft 1,6 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van het land. Kampala heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een volwaardige hoofdstad. Grootschalige renovatieprojecten hebben ervoor gezorgd dat de stad het politieke en commerciële hart van Uganda vormt, maar Kampala heeft haar Afrikaanse identiteit niet verloren. In het drukke straatbeeld vallen de vele boda-boda’s op, deze kleine scooters zijn een populair vervoersmiddel in de stad. Je vindt er de beste restaurants, hotels van internationale allure en meerdere bezienswaardigheden:

  1. Tombes van Kasubi: de bouw van deze tombes begon in 1881 en in de tombes liggen vier koningen van het koninkrijk Boeganda (kabaka’s) begraven. De tombes zijn een spiritueel, politiek en sociaal symbool en een bezoek aan deze bouwwerken mag dus niet ontbreken tijdens je reis in Uganda.
  2. Een andere bezienswaardigheid is de nationale moskee: de Gadaffi National Mosque.
  3. In het Uganda Museum leer je alles over de geschiedenis van de ‘Parel van Afrika’.
  4. De Baha’i-tempel is een rustgevende plek midden in de stad. Vooral de prachtige tuinen rondom de tempel zijn geliefd bij toeristen.
  5. Een wandeling door het centrum of een bezoek aan een van de vele marktjes laat je kennismaken met het echte Ugandese leven.

ENTEBBE

Iets ten zuiden van Kampala vind je het stadje Entebbe. Met ongeveer 100.000 inwoners is Entebbe een stuk kleiner dan de hoofdstad. De unieke ligging op een schiereiland in het Victoriameer maken Entebbe een echte toeristentrekker. Een wandeling over de mooie stranden langs het meer zijn dan ook echt een aanrader. De stad was ooit de hoofdstad van Uganda en heeft daardoor nog altijd allure. De State House is een van de presidentiële residenties en wordt nog regelmatig gebruikt voor staatsbanketten. De stad straalt gemoedelijkheid, rust en ruimte uit. De volgende activiteiten en bezienswaardigheden mag je niet missen:

  1. Een stadswandeling of fietstocht met een gids die je alles vertelt over de stad.
  2. Het Uganda Wildlife Conservation Education Centre, de dierentuin van de stad.
  3. De prachtige botanische tuin.
  4. De Victoria Mall boordevol leuke winkeltjes en restaurants.
  5. Kunstliefhebbers kunnen bij kunstgalerie Bafrika Creationz hun hart ophalen.

Blog

Lees meer over Uganda

Onze partners