0

Menu

Parel van Afrika: Uganda

Trotseer het avontuur

Beleef het mee

In 1907 noemde Winston Churchill Uganda de Parel van Afrika en ruim een eeuw later doet het land deze bijnaam nog steeds eer aan. De grote variatie in de natuur, de rijke culturele historie en de sfeervolle hoofdstad Kampala maken Uganda een topbestemming voor iedere avontuurlijke reiziger. Niet onbelangrijk, Uganda is door UNESCO uitgeroepen tot de groenste reisbestemming in Afrika.

Met tien nationale parken en twaalf natuurreservaten weten steeds meer natuurliefhebbers Uganda te vinden. Ga op safari en maak kennis met de grote vijf van Afrika! Heb je genoeg van de leeuwen, olifanten, luipaarden, neushoorns en buffels? Niet getreurd, met een beetje geluk kom je onder andere gorilla’s, chimpansees, nijlpaarden en krokodillen tegen. Minder voor de hand liggend, maar zeker de moeite waard zijn bijvoorbeeld hikes door de besneeuwde toppen van het Rwenzorigebergte in het westen van het land. Andere hoogtepunten zijn het Victoriameer en een boottocht over de eerste kilometers van Afrika’s langste rivier: de Nijl.

Uganda bestaat uit vijf koninkrijken met elk hun eigen culturele historie. Maak kennis met de eeuwenoude tradities en ambachten van de verschillende volkeren die het land rijk is. Hoewel het christendom tegenwoordig de grootste religie is, is er nog veel terug te zien van de godsdiensten van de oorspronkelijke bewoners.

Kampala heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een volwaardige hoofdstad. Grootschalige renovatieprojecten hebben ervoor gezorgd dat de stad het politieke en commerciële hart van Uganda vormt, maar Kampala heeft haar Afrikaanse identiteit niet verloren. Je vindt er de beste restaurants, hotels van internationale allure en meerdere bezienswaardigheden zoals de Baha’i tempel en de kathedraal van Rubaga.

De Parel van Afrika staat verder bekend om haar vriendelijke inwoners. Uganda is politiek stabiel en daardoor een veilig land om zorgeloos te genieten van al het moois dat het land te bieden heeft.

Ben jij klaar om Uganda te ontdekken? Tot snel, of weeraba zoals ze in Uganda zeggen!

Tot snel, of weeraba zoals ze in Uganda zeggen!

Aanbevolen voor jou

Uit deze blog

Ook interessant

Onze partners