0

Menu

Op safari: sta oog in oog met gorilla’s en chimpansees

Een unieke reis die je rugzak doet vullen met bijzondere momenten en mooie herinneren.

Sta oog in oog met gorilla’s en chimpansees

9-daagse safari in 4-sterren accommodaties

Uganda wordt vaak omschreven als “de Parel van Afrika” en onze gorilla- en chimpanseesafari biedt je een unieke ervaring om oog in oog met twee van de verwanten van de mens te staan. Tijdens deze safari trek je de tropische oerwouden in om de dieren in hun natuurlijke habitat te aanschouwen. In Uganda vind je meer dan 5000 chimpansees die in verschillende bosreservaten leven. Alleen al in Kibale National Park (KNP) leven er al ongeveer 1500. Tijdens de safari krijg je de kans om deze chimpanseegroepen van dichtbij te bekijken. Daarnaast beschikt het Kibale National Park over vele wandelpaden. Tijdens deze wandelingen kun je ook maar liefst 320 verschillende tropische vogelsoorten observeren.

Het hoogtepunt van de 9-daagse safari speelt zich af in Bwindi Impenetrable National Park (BINP). Dit oude tropische park behoort tot UNESCO-werelderfgoed en is de leefomgeving van onze naaste verwanten, de berggorilla’s. Hier krijg je de unieke kans om de berggorilla’s te aanschouwen in hun natuurlijk habitat omringt door bamboestruiken en dichte regenwouden. Het dichte tropische Bwindi-bos staat ook bekend als het vogelparadijs. Hier vind je maar liefst meer dan 350 geregistreerde soorten tropische vogels. 14 hiervan vind je nergens anders in het land dan in Bwindi Impenetrable National Park.

Meer informatie

Verblijf in deze accommodaties

Dag 1-2

Karibu Entebbe

Op de eerste dag verblijf je in het comfortabele Karibu Entebbe hotel, een boutique guesthouse in een voormalige presidentiële residentie.

Meer informatie

Dag 2-4

Turaco Treetops

Je verblijft in het Turaco Treetops Hotel, hier heb je een ware jungle ervaring in luxe.

Meer informatie

Dag 4-7

Gorilla Safari Lodge

Je verblijft drie nachten in de Gorilla Safari Lodge, een lodge gelegen in de bergen van Bwindi National Park.

Meer informatie

Dag 7-8

Eagles Nest

Je verblijft één nacht in Eagles Nest, gelegen op een heuvel met uitzicht op het opvallende Lake Mburo National Park.

Meer informatie

Dag 8-9
© Karibu Guest House

Karibu Entebbe

Op de laatste dag verblijf je nogmaals in het comfortabele Karibu Entebbe hotel, een boutique guesthouse in een voormalige presidentiële residentie.

Meer informatie

Dag 1 - Aankomst in Entebbe

Karibu Guest House ⋆⋆⋆⋆

Op dag 1 kom je aan met het vliegtuig op Entebbe International Airport. Hier staat het transport naar de eerste accommodatie al te wachten. Bij aankomst kun je ervoor kiezen om uit te rusten op je kamer of om meteen de omgeving te ontdekken. Zo kun je een bezoek brengen aan Ngamba Island Chimpansee Sanctuary of Uganda Wildlife Education Centre. Ook kun je een wandeling maken door de Entebbe Botanische Tuinen. Sportievelingen kunnen terecht bij de golfbaan van het Lake Victoria Serena Hotel waar ze een balletje kunnen slaan op de golfbaan.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary (€ 73,- p.p.)
 • Entebbe Botanische Tuinen (€ 1,- p.p.)
 • Golfen bij Lake Victoria Serena Hotel & Golf Course (€ 39,- p.p.)
 • Uganda Wildlife Education Centre (€ 13,- p.p.)

Dag 2 - Entebbe naar Kibale National Park

Turaco Treetops ⋆⋆⋆⋆

Op dag 2 reis je door naar Kibale National Park. Het vervoer is geregeld en onderweg kun je alvast genieten van de natuur en de omgeving. Bij aankomst heb je de mogelijkheid om de omgeving en de bewoners nog wat beter te leren kennen tijdens een chimpansee habituatie. De habituatie is het proces waarbij chimpansees voor enkele jaren dagelijks bezocht worden door onderzoekers om zo meer te weten te komen over deze diersoort. Hoe vaker de chimpansees mensen zien, hoe meer ze gewend raken aan een dagelijkse ontmoeting. Het duurt ongeveer 2 jaar om het proces te voltooien en tijdens een bezoek aan deze chimpansees kun jij een onderdeel zijn van dit proces. Je kunt er ook voor kiezen om de wandelschoenen aan te trekken voor een wandeling bij één van de kratermeren. Bij het Bigodi Wetlands Sanctuary kun je vrolijke vogelgeluiden aanhoren van maar liefst 138 verschillende soorten. Er zijn genoeg activiteiten om je tweede dag in Uganda te vullen.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Chimpansee habituatie ervaring (€ 218,- p.p.)
 • Hike naar het krater meer (€ 26,- p.p.)
 • Bigodi Wetlands Sanctuary (€ 26,- p.p.)

Dag 3 - Kibale National Park

Turaco Treetops ⋆⋆⋆⋆

Kibale National Park is één van de mooiste regenwouden van Oost-Afrika. De bekendste bewoner van dit regenwoud in de chimpansee. Dag 3 staat dan ook in het teken van een chimpansee trekking door Kibale National Park om deze bijzondere primaten in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Jij zal niet alleen enthousiast zijn om oog in oog te staan met de chimpansees, de chimps zullen je namelijk al schreeuwend, krijsend en springend ontvangen. Dit zal een ontmoeting worden om nooit te vergeten.

Dag 4 - Kibale National Park naar Bwindi Impenetrable National Park

Gorilla Safari Lodge ⋆⋆⋆⋆

Op dag 4 reis je door naar het Bwindi Impenetrable National Park. Je kunt er weer voor kiezen om uit te rusten bij het verblijf of om eropuit te trekken. Net zoals de chimpansee habituatie, is er bij Bwindi Impenetrable National Park een habituatie voor gorilla’s. Tijdens deze bijzondere ervaring zul je meegaan met de onderzoekers en zo de kans krijgen om in een klein groepje een tijd met de gorilla’s door te brengen. Dit is een intieme excursie die je reis naar Uganda compleet zal maken. Bwindi Impenetrable Forest heeft naast de gorilla’s nog een ander hoogtepunt, een bezoek aan de Batwa Pygmies. Deze jagers en verzamelaars leefden altijd op traditionele wijze in het regenwoud. Tijdens een culturele tour leer je hoe zij jagen, vuur en muziek maken. Ook kun je op pad langs de Bwindi-bospaden. Deze paden bieden de unieke gelegenheid om de diverse flora en fauna van het bos te ontdekken.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Gorilla habituatie ervaring (€ 1300,- p.p.)
 • Batwa Cultural Trail (€ 70,- p.p.)
 • Bwindi Forest Trail (€ 35,- p.p.)

Dag 5 - Bwindi Impenetrable National Park

Gorilla Safari Lodge ⋆⋆⋆⋆

Op dag 5 is het eindelijk zo ver om Uganda’s meest bijzondere inwoner te ontmoeten: de berggorilla. Tijdens een gorilla trekking in Bwindi Impenetrable National Park ga je op zoek naar deze zeldzame dieren. Wanneer je ze eenmaal bent tegengekomen zul je je verwonderen over de rust en vrede die deze dieren uitstralen. Berggorilla’s behoren helaas tot een bedreigde diersoort. Wereldwijd leven er nog ongeveer 1000 berggorilla’s in het wild waarvan de meeste in Uganda. Doordat de berggorilla’s 24 uur per dag in de gaten worden gehouden, weten de rangers de dieren te beschermen tegen mogelijk stropers en daarnaast weten ze de precieze locatie aan te geven waar de dieren zich bevinden. Hierdoor ben je tijdens een gorilla trekking gegarandeerd dat je deze mensapen in het echt kunt bewonderen.

Dag 6 - Bwindi Impenetrable National Park

Gorilla Safari Lodge ⋆⋆⋆⋆

Op dag 6 is er de mogelijkheid om uit te rusten na de intensieve dag vol met indrukken van de dag ervoor. Ook kun je ervoor kiezen om een activiteit te ondernemen waar je op dag 4 niet aan toegekomen bent. Kies je voor de rust of ga je toch op pad voor een Batwa culturele tour, wandelen op de Bwindi bospaden of de gorilla’s nog eens een bezoekje brengen tijden s de habituatie. De keuze is reuze en geheel aan jou en je gezelschap om te bepalen.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Gorilla habituatie ervaring (€ 1300,- p.p.)
 • Batwa Cultural Trail (€ 70,- p.p.)
 • Bwindi Forest Trail (€ 35,- p.p.)

Dag 7 - Bwindi Impenetrable National Park naar Lake Mburo National Park

Mburo Eagle's Nest

Op dag 7 reis je door naar Lake Mburo National Park. Onderweg kijk je je ogen uit en zul je wellicht de kans krijgen om wilde dieren te spotten tijdens de reis. Bij aankomst heb je weer de keuze om verschillende activiteiten te ondernemen. Zo kun je genieten van een boottocht op Lake Mburo, een natuurwandeling maken of de omgeving verkennen op een mountain bike.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Boot cruise op Lake Mburo (€ 26,- p.p.)
 • Nature walk (€ 26,- p.p.)
 • Mountain biking (€ 26,- p.p.)

Dag 8 - Lake Mburo National Park naar Entebbe

Karibu Guest House ⋆⋆⋆⋆

Vandaag is het tijd om terug te rijden naar Entebbe en je klaar te maken voor de reis terug naar huis. In Entebbe kun je nog de laatste indrukken opdoen bij de Ngamba Island Chimpansee Sanctuary, een wandeling maken door de Botanische Tuinen of nog wat extra kennis vergaren in het Uganda Wildlife Education Centre.

Optionele activiteiten bij te boeken:

 • Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary (€ 73,- p.p.)
 • Entebbe Botanische Tuinen (€ 1,- p.p.)
 • Golfen bij Lake Victoria Serena Hotel & Golf Course (€ 39,- p.p.)
 • Uganda Wildlife Education Centre (€ 13,- p.p.)

Dag 9 - Vertrek vanuit Entebbe

Op dag 9 vertrek je vanaf de laatste accommodatie met een transfer naar Entebbe International Airport. Na een prachtige reis vol met natuur, nieuwe indrukken en mooie herinneringen is het tijd om terug naar huis die gaan. Met een koffer vol souvenirs en een gedachten vol herinneringen is dit een reis met een gouden rand.

Inclusief

 • Gorilla trekking safari
 • Chimp trekking safari
 • Diverse safari's in Nationale parken inclusief de vergunningen
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Transfers met 4x4 safari voertuig
 • Engels sprekende gidsen
 • Verblijf in 4-sterren accommodaties
 • Twee overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Twee overnachtingen op basis van halfpension of volpension
 • Vier overnachtingen op basis van volpension

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten
 • Kijk voor optionele activiteiten die zijn bij te boeken in het dag tot dag programma

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van de tour operators van Beleef Uganda

Ga op safari naar De Parel van Afrika

Boek vandaag nog

Bekijk onze verschillende reizen door Uganda: van een 9-daagse reis met een bezoek aan de primaten tot een reis van 3 weken door het hele land. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag nu je reis aan

9 dagen, prijs op aanvraag

Meer informatie

Onze partners