0

Menu

Bwindi Impenetrable Forest

Thuis van de berggorilla

De letterlijke vertaling van het woord ‘bwindi’ is ondoordringbaar en een betere naam had dit park niet kunnen krijgen. Het Bwindi Impenetrable Forest ligt in het uiterste zuidwesten van Uganda en bestaat uit een uitgestrekt dichtbegroeid regenwoud.

Dit oerbos is al 25.000 jaar niet aan ecologische veranderingen onderhevig geweest. Dit is een van de redenen dat het park sinds 1994 op de werelderfgoedlijst staat van UNESCO.

De beste manier om dit park te leren kennen is te voet en daarom bieden we mooie wandeltochten aan door dit regenwoud. De grootste publiekstrekkers zijn de berggorilla’s en in al onze pakketten is een gorilla tracking inbegrepen. Je zult merken dat de wandeltochten uitdagend zijn, maar het is het helemaal waard. De eerste keer dat je de berggorilla’s van dichtbij in hun natuurlijke habitat ziet, zal je nooit vergeten.

Leer over authentieke jachttechnieken, medicinale planten en het verzamelen van honing tijdens een optionele culturele tour langs de Batwa-stam, de oorspronkelijke inwoners van het gebied. 

Benieuwd welke nationale parken je nog meer in Uganda vindt? Bekijk ons overzicht.

Met deze reizen ga je naar Bwindi Impenetrable Forest National Park

Boek vandaag nog

Onze partners