0

Menu

Murchison Falls National Park

Het grootste park met de krachtigste waterval van Uganda

Het Murchison Falls National Park wordt ook wel het Kabalega National Park genoemd en is het grootste nationale park in Uganda. Het park is vernoemd naar een van de krachtigste watervallen ter wereld.

In dit park zijn veel bijzondere dieren te ontdekken. Zo leeft driekwart van de zeldzame Rothschildgiraffen in Murchison Falls National Park. Ook cheeta’s en hyena’s kun je zomaar tegenkomen op een van de vele safaritochten die worden aangeboden. Een game drive zit standaard ingegrepen in onze 14-daagse en 21-daagse reizen. Andere opties om het park te verkennen zijn een boottocht over de Nijl en een safari met een luchtballon.

Vanaf een hoogte van 43 meter wordt 300 kubieke meter water per seconde geperst door een breedte van nog geen 7 meter. De druk is zo groot dat je de grond rond de waterval voelt trillen. Avonturiers kunnen naar de top van de waterval hiken en genieten van een adembenemend uitzicht over de omgeving. Ervaar je de waterval liever van beneden, dan is een boottocht naar de waterval een ideale optie. Tijdens onze 21-daagse reis kun je een hike maken door de kratermeren. 

Met deze reizen ga je naar Murchison Falls National Park

Boek vandaag nog

Onze partners