0

Menu

Berggorilla's in het wild

Ontmoet de gorilla's in hun natuurlijke habitat

Oog in oog met de berggorilla's

Tijdens een reis naar Uganda is het zien van Berggorilla’s een must. Wereldwijd leven er nog maar ongeveer 1000 berggorilla’s in het wild, daarmee zijn ze dan ook een bedreigde diersoort. Dit maakt het nog bijzonderder om ze in het wild te kunnen zien.

In Uganda kun je de Berggorilla’s zien in het Bwindi Impenetrable Forest National Park. Ze leven voornamelijk in groepen, hierdoor zijn ze beter vindbaar tijdens een tracking. Ook worden de dieren 24 uur per dag in de gaten gehouden door rangers. Dit is voornamelijk om de dieren te beschermen tegen mogelijk stropers, maar hierdoor weten de rangers ook ongeveer waar de dieren zich bevinden. Tijdens een trekking is daarom de kans dat je berggorilla’s ziet dan ook heel groot. Met een beetje geluk zie je ook de mannetjes gorilla’s, deze kun je herkennen aan hun zilverkleurige rug.

Van te voren krijg je een uitgebreide briefing. Tijdens deze briefing vertellen de rangers wat je wel en niet mag doen tijdens de trekking. Daarna zal je samen met de rangers de bergen in trekken. Het gebied kan redelijk stijl zijn, een bepaald niveau van fitheid is daarom wel aan te raden. Een trekking kan namelijk tot wel 4 uur duren. Dit hangt natuurlijk af van de plek waar de gorilla’s zich op dat moment bevinden. Het is in ieder geval een once in a life time experience, die je zeker niet wilt missen tijdens je reis door Uganda.

Gallerij

Reizen naar Uganda

Oog in oog met de primaten

Onze partners