0

Menu

Op zoek naar chimpansees in Uganda

Wat je kunt verwachten van een chimp trekking

Om chimpansees te zien in Uganda, moet je naar het Kibale Forest National Park. Dit dichtbegroeide oerwoud staat bekend om de grote groepen chimpansees die tussen de bomen door slingeren. In dit uitgestrekte groene gebied kan je deze prachtige primaten en nog veel meer andere apensoorten bewonderen. Tijdens een chimp trekking ga je onder begeleiding van een ranger opzoek naar deze prachtige dieren. Benieuwd hoe zo’n trekking eruit ziet? Lees dan vooral verder!

Briefing in het ranger-centrum

Aan de rand van Kibale Forest National Park vind je het ranger-centrum, hier begint de trekking. Allereerst krijg je een uitgebreide briefing met de do’s en don’ts wanneer je in het leefgebied van de Chimpansees bent. De ranger gaat uiteraard ook mee op de trekking en zal tijdens de tocht ook aangeven hoe dichtbij je bij de chimps kan komen. De rangers hebben continu contact met elkaar en houden de chimpansees goed in de gaten. Hierdoor weten ze ongeveer waar je de chimps kan zien. Aan de hand van hun locatie ga je op pad en het avontuur kan beginnen.

Op zoek naar de chimps

Kibale Forest National Park is een vrij vlak gebied met goed voorziene paden. Je hoeft daarom niet, zoals bij een gorilla trekking, steile hellingen op, maar goede wandelschoenen en een lange broek zijn wel aan te raden. Kijk terwijl je opzoek bent naar de chimpansees ook goed om je heen want er is genoeg te zien. Je kant hier bijvoorbeeld verschillende soorten franjeapen en bavianen spotten, maar het wemelt er ook van de vlinders in allerlei kleuren en maten.

Oog in oog met de chimpansees

Als je eenmaal bij de chimpansees bent, luister dan goed naar de ranger. Zowel voor leuke feitjes als voor instructies. Iedere groep chimpansees is namelijk weer anders of zijn met een andere activiteit bezig. Je kan ze dan ook liggend op de grond, slingerend in een boom of schuilend in de bosjes vinden. Alledrie prachtig om te zien.

Terug naar het ranger-centrum

Je bent ongeveer 45 minuten bij de chimpansees en zal daarna de trekking door Kibale Forest National Park afmaken en richting het ranger-centrum vertrekken. Hier ontvang je een mooi certificaat en kan je eventueel nog een leuk souvenir voor thuis meenemen. Je denkt misschien dat de trekking nu klaar is, maar kijk terwijl je met de auto uit het gebied vertrekt goed om je heen. Grote kans dat je namelijk nog verschillende apensoorten of zelfs een chimpansee langs de weg tegenkomt.

Wil je ook op bezoek bij de berggorilla’s in Uganda? Lees in onze blog over de gorilla trekking wat je hiervan kan verwachten.

Ook interessant

Onze partners