0

Menu

Game Drive

Ontdek de Big Five in de verschillende nationale parken

Een unieke safari

Een van de beste manieren om Uganda te ontdekken is met een een safari-auto. Deze auto’s zijn namelijk ideaal voor het maken van een Game Drive, doordat ze vaak een open dak hebben. Tijdens een Game Drive is het de bedoeling om zoveel mogelijk wilde dieren te spotten. Het liefst spot je natuurlijk alle 5 de dieren van de Big Five, maar dit kan soms nog best lastig zijn.

De olifant en de buffel laten zich vaak wel zien, maar de leeuw houdt zich overdag meestal gedeisd. Probeer daarom ook een keer vroeg in de ochtend een Game Drive te maken. Zo heb je een grotere kans om de leeuw in actie te zien, wanneer hij op jacht gaat. Lukt dit niet, niet getreurd. In Uganda heb je ook het bekende fenomeen ‘Tree Climbing Lions’. Hoewel leeuwen niet vaak te vinden zijn in bomen, is het in Queen Elizabeth National Park heel normaal om een slapende leeuw in een boom te spotten.

De meest lastige om te spotten tijdens een game drive is de luipaard. Dit dier verstopt zich vaak goed in een boom en door de camouflage op zijn vacht wordt de zoektocht niet makkelijk. Het is daarom aan te raden om goed naar de gids te luisteren. Zij hebben meestal de hele dag door contact met andere gidsen, waardoor ze precies weten waar ze de wilde dieren kunnen vinden.

Om neushoorns te spotten kun je het beste naar de ZIWA Rhino Sanctuary. Hoewel er een plan is om steeds meer Neushoorns uit te zetten in verschillende nationale parken, zijn deze nog steeds zeer schaars.

Vergeet tijdens de Game Drive ook niet te genieten van alle andere mooie dieren zoals de giraf, antilope en hyena’s. Kijk vooral ook in de lucht en in de bomen, hier spot je namelijk de meest kleurrijke en kleine vogels. Tip: neem een verrekijker mee!

Reizen naar Uganda

beleef een unieke game drive

Onze partners