0

Menu

© Visit Uganda

Kidepo Valley National Park

Door CNN uitgeroepen tot een van de beste parken van Afrika

© Visit Uganda

In het noorden van Uganda vind je het meest geïsoleerde nationale park van het land. Omdat het Kidepo Valley National Park nog onaangetast is door toerisme, wordt het als een verborgen schat beschouwd en is de kans klein dat je andere toeristen tegenkomt. 

Het park is in 2018 door CNN uitgeroepen tot een van de beste nationale parken van Afrika en stond daarmee in hetzelfde rijtje als het Kruger Park in Zuid-Afrika en Serengeti National Park in Tanzania.

© Visit Uganda

Kidepo bestaat voornamelijk uit uitgestrekte vlakke savanne en hierdoor heb je in bijna het hele park vrij zicht in alle richtingen. Net als in veel andere nationale parken in Uganda kun je veel verschillende dieren tegenkomen tijdens onze game drives. Een bezoek aan Kidepo Valley National Park is met name een aanrader doordat je hier veel zebra’s, wilde honden en grootoorvossen ziet. Deze zijn zeldzaam in de rest van Uganda. 

© Visit Uganda

De Kanangorok hotsprings behoren letterlijk tot de hotspots van het gebied.  De warmwaterbronnen warmen het water op tot vijftig graden en er wordt gezegd dat het water geneeskrachtige eigenschappen heeft. Je vindt rond de bronnen onder andere struisvogels en schildpadden.

© Visit Uganda

Wat dit nationale park extra bijzonder maakt is de mogelijkheid om tijdens culturele tours kennis te maken met de Karamojong en de Ik-stam. Deze stammen bewonen de Kidepovallei al vele generaties. Bezoek de dorpen die door de Karamojong ‘Manyatta’ worden genoemd, geniet van een voorstelling van de traditionele dans of zing mee rond het kampvuur. 

Met deze reizen ga je naar Kidepo Valley National Park

Boek vandaag nog

Onze partners