0

Menu

Meren in Uganda

Ontdek Uganda vanaf het water

Uganda is een waterrijk land. Grote delen van de Nijl stromen door het land, maar daarnaast barst het van de meren. Het Victoriameer is grootste van allemaal en is vernoemd naar koningin Victoria. Ook Lake Albert en Edward zijn vernoemd naar Britse monarchen en herinneren aan de koloniale tijd. Lake Mburo is een van de 5 meren in het gelijknamige nationale park. Tijdens je reis in Uganda ontkom je niet aan bezoek aan een van de vele meren.

Lake Victoria

Het Victoriameer is met een oppervlakte van 69.484 km² bijna net zo groot als Nederland en België samen. Het grootste meer van Afrika grenst aan het zuidoosten van Uganda en is de bron van de Nijl. Het meer is van groot belang voor de lokale bevolking. Rond het meer zijn veel dorpen gevestigd en visserij is een van de belangrijkste inkomstenbronnen. Ondanks dat Uganda niet aan zee grenst, bieden de oevers van en eilanden in het Victoriameer hagelwitte stranden om aan bij te komen na een lange reisdag. Het Lake Victoria Serena Golf Resort & Spa ligt bijvoorbeeld aan het Victoriameer.

Lake Edward

Het Edwardmeer ligt in het Queen Elizabeth National Park in tegenstelling tot het Victoriameer is dit een van de kleinste meren van Uganda. Rond het meer vind je prachtige natuur en je zult op de achtergrond altijd de mooie Rwezoribergen op de achtergrond zien. Er leven vele vissoorten in het meer dus visvangst is ook rond dit meer de belangrijkste bron van inkomen.

Lake Albert

Het Albertmeer is het op één na grootste meer van Uganda. De watertemperatuur is ligt het hele jaar door rond de 27–29°C. De grootste roofdieren in het meer zijn de nijlkrokodillen. Andere dieren die je rond het meer kunt aantreffen zijn nijlpaarden en schildpadden. Het meer verbindt de Victorianijl met de Albertnijl.

Lake Mburo National Park

Het meer van Mburo is een van de vijf meren die volledig in het Lake Mburo National Park liggen. De meren zijn aan elkaar verbonden met grote oppervlaktes aan drassig land. Deze omgeving trekt bepaalde diersoorten aan, zoals zebra’s, nijlpaarden en luipaarden.

 

Gallerij

Blog

Lees meer over Uganda

Onze partners