0

Menu

Veiligheid en visum

Wat heb je nodig voor het reizen naar Uganda

Algemene veiligheid in Uganda

Over het algemeen is Uganda voor toeristen een veilige bestemming, maar het is belangrijk alert te blijven en adviezen van reisgidsen en personeel in de lodges op te volgen. Af en toe zijn er demonstraties en protesten, maar deze richten zich niet tot toeristen. Wees altijd waakzaam in de grote steden en laat waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis.

REISADVIES NEDERLANDSE OVERHEID

De kleurcode van het reisadvies van de Nederlandse overheid voor reizen naar Uganda is op dit moment geel. Dit betekent dat reizen naar Uganda mogelijk is. Het blijft te allen tijde belangrijk om het reisadvies van de Nederlandse overheid te raadplegen voor vertrek. Lees het volledige reisadvies op de website NederlandWereldwijd.nl.

Inreismaatregelen Nederlandse en Ugandese overheid

[Laatste update: 27 december 2022]

INREISMAATREGELEN UGANDESE OVERHEID

Sinds 20 november 2022 is het (voorlopig) niet meer verplicht een gezondheidsformulier in te vullen als je Uganda in- en uitreist.

Je moet wel voldoen aan de corona-inreisvoorwaarden die de overheid van Uganda heeft ingesteld.

Procedures voor inkomende reizigers op Entebbe Airport

Alle internationale reizigers moeten bij aankomst op Entebbe International Airport aan de volgende richtlijnen voldoen:

  • Inkomende reizigers die volledig gevaccineerd zijn moeten een origineel (geprint) bewijs van volledige COVID-19 vaccinatie laten zien. Dit bewijs moet zijn opgesteld in de Engelse taal.
  • Inkomende reizigers die gedeeltelijk of niet gevaccineerd zijn moeten in het bezit zijn van een origineel (geprint) certificaat van een negatieve COVID-19 PCR-test van een geaccrediteerd laboratorium, opgesteld in de Engelse taal. Zorg ervoor dat u zich binnen 72 uur (3 dagen) voor aanvang van de reis laat testen.
  • Reizigers jonger dan 5 jaar hoeven bij aankomst geen vaccinatiebewijs of negatieve COVID-19 PCR-test te laten zien.
  • Je kunt niet met uw CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) Uganda inreizen.
  • Luchtvaartmaatschappijen mogen geen passagiers toelaten die niet in het bezit zijn van een volledige COVID-19 vaccinatie of een negatieve COVID-19 PCR-test. Een passagier die zonder de juiste testbewijzen in Uganda aankomt, wordt de toegang geweigerd en de luchtvaartmaatschappij is verplicht de passagier terug te nemen.
  • Passagiers worden na aankomst door het Port Health Team gescreend op andere tekenen van besmettelijke ziekten.
  • Je moet in het bezit zijn van een vaccinatieboekje met bewijs van een gelekoortsvaccinatie.
  • Passagiers moeten vingerafdrukken scannen in opdracht van de immigratieambtenaar.
  • Op het vliegveld is het dragen van een mondkapje verplicht.

Veilig reizen met het vliegtuig

KLM

Op de website ‘Vertrouwd op vakantie‘ van KLM lees je hoe je veilig en vertrouwd op reis kan met KLM. Daarnaast is er een uitgebreide pagina met informatie hoe jij je het beste op je reis kunt voorbereiden. Hier lees je meer over testen voor vertrek, de eisen waar mondkapjes aan moeten voldoen en meer. Wist je trouwens dat KLM de Diamond Award voor Health Safety heeft gewonnen?

SCHIPHOL

Een veilige reis begint op Schiphol. De luchthaven heeft verschillende maatregelen getroffen om reizigers zo veilig mogelijk te laten reizen. Hiervoor heeft de luchthaven een certificaat van de Airports Council International (ACI) ontvangen. Het is verplicht om een gezondheidsverklaring te hebben ingevuld. Vlieg je met KLM en check je online in voor je vlucht, dan vul je de gezondheidsverklaring al online in en hoef je deze ook niet meer op papier mee te nemen. Check je in op de luchthaven, vul dan (maximaal 24 uur van tevoren) vooraf een Gezondheidsverklaring van de Rijksoverheid in. Op deze pagina lees je alles over de coronamaatregelen op Schiphol.

Blog

Lees meer over Uganda

Onze partners