0

Menu

Milieuvriendelijk Uganda

Het land wordt steeds groener

Nieuwe initiatieven en projecten

Gelukkig worden er in de laatste jaren veel initiatieven en projecten gestart om Uganda groener te maken. Zo zijn sinds 2007 de kleine goedkope en daardoor uiterst populaire dunne tasjes, die overal voor worden gebruikt, verboden. Voorheen werd slechts 40% van het dagelijks geproduceerde afval in Kampala opgehaald en op een vuilnisbelt gedumpt. De overige 60 procent bleef  rondslingeren of werd op straat verbrand. Hier zit dus al een grote vooruitgang in. Daarnaast zijn er verschillende projecten in Uganda die onder andere de lokale bevolking ondersteunen. Zo wordt het slow cooking langzaam uit het straatbeeld verdreven. Slow cooking is een manier van koken op een grote pot vuur waar veel rookontwikkeling bij ontstaat die schadelijk is voor zowel gezondheid als het milieu. Zo worden er simpele kookoventjes gemaakt, voor locals door locals, die 50% efficiënter zijn. Sinds 2006 zijn er op die manier 10 miljoen bomen gered, is er 3,5 miljoen ton CO2 minder uitgestoten en bezorgen we 2,5 miljoen mensen een gezonder leven door minder roetuitstoot in de hutjes tijdens het koken”, vertelt Mark Turgesen, projectpartner van Climate Neutral Group (CNG). Hier lees je meer over dit project.

Milieuvriendelijke accomodaties

Bovendien wordt de natuur van Uganda beschermt in de vele Nationale Parken van het land. Hier wordt zorgvuldig omgegaan met het diverse wildlife en de flora en fauna van de omgeving.

Ook bij het selecteren van verschillende hotels en lodges kom je in Uganda vele milieuvriendelijke mogelijkheden tegen. Zo worden deze accommodaties op ecologische wijze ontworpen en gebouwd, heeft een minimale impact op de natuur en betrekt de lokale gemeenschap.

Onze partners